Kategoriler
Aşk ilişkileri Uncategorized

Kaç defa ayrılıp barıştınız?

Bazı ilişkilerin seyrinde sürekli ayrılıp barışma vardır. Bir daha asla görüşmeyeceğim kararı alıp, saatler geçmeden kendinizi onun kapısına bulabilirsiniz. Peki, bu neden oluyor ve anlamı nedir? İlişki danışmanı Candan Ünal, kendinizle yüzleşmenizi sağlayacak özel bir makale hazırladı. Okumanızı tavsiye ederiz.

Bir insanın kendine yapabileceği kötülüğü, başka kimse ona yapamıyor. Ve maalesef insan en çok kendini kandırmayı seviyor; hele konu aşksa…. İlişkilerini büyük bir bağımlılığın içinde yaşayan ama bunu bir türlü fark edemeyen, hatta bu bağımlılığa sevgi diyen pek çok kişi var. Belki bu yazıyı okuyan siz de onlardan birisiniz.

Sevgi; karşılıklı sürebilen bir alışveriştir ve iletişimle beslenerek büyür. Birisi size kötü davranıyor, kişiliğinize zarar veriyor, sizi manevi, maddi veya fiziksel olarak kullanıyor, taciz ediyor veya kandırıyorsa; o insanı SEVEMEZSİNİZ!

Eğer ruhunuzda veya aklınızda bir hastalık yoksa, size kötülük yapan birini sevemezsiniz. Sevdiğinizi söyleyerek başka bir travmatik ilişkinin içinde yer alıyorsunuzdur. Kendinizi sevdiğinizi söyleyerek kandırıyor, bilinçaltında yaşadığınız korku ve endişeler yüzünden ayrılamıyorsunuzdur.

Yalnız kalma korkusu, hayatla başa çıkamama korkusu, kaybetme korkusu, başkasına tercih edilme korkusu, mutsuz olma korkusu gibi pek çok nedenle ruhunuz ve aklınız çevrilmiştir. Korkularınızla yüzleşip üstüne gitmek yerine, karşınızdaki insanla savaşıp durursunuz.

Kendinize doğru söyleyin: Aslında korktuğunuz nedir?

Onun için insanüstü ve gereksiz bir çabaya girişirsiniz. Zannedersiniz ki; siz bu kadar çırpınınca onun gözüne gireceksiniz ve o bütün dünyayı bir yana koyup, gözleri başka kimseyi görmeden size koşacak. Her yeni denemenizde daha çok batarsınız. Daha çok kullanılır, daha çok ezilirsiniz.

Ne yaparsanız yapın kendinizi tam olarak sevdiremediğinizi görmezsiniz. Sizi bir gün çok seven, ertesi gün değer vermeyen, bir gün arayıp sevgi sözcükleri yağdıran, ertesi gün suratınıza tokat atan veya aşağılayan bir adamla hayatı devam ettirmek ve hala sevdiğini söylemek; sevginin kendine bile hakarettir.

Siz kendi hayatınızı birilerine bağımlı geçirdiğinizi fark edip, ayağa kalkıp, kendiniz için adım atana kadar, hayat size asla el uzatmayacaktır. Sadece korkularınız yüzünden kendi hayatınızın üstünü çizmeyin. Binlerce farklı yaşam olasılığı, milyonlarca insan ve değişik hayatlar var. Mutlaka başka bir yolu vardır. Siz görmek istemezseniz de….

Candan Ünal

İlişki danışmanı