Kategoriler
Aşk ilişkileri Uncategorized

Erkek ve kadın arasındaki ilginç farklar

kadin-ve-erkek

Erkekler ve kadınlar arasında benzer noktalar olduğu gibi ilginç farklar da var. İlişkilerimizin daha mutluluk verici olması için bunların farkına varmamız gerekiyor. İşte, gözlemlerimiz sonucu derlediğimiz erkek ve kadın arasındaki ilginç farklar!

Kadınlar neye değer verir?

Kadınlar, sevgiye, iletişim, güzelliğe ve ilişkilere değer verirler. İlişkilerinde karşı tarafı desteklemeye, yardımcı olmaya ve korumaya çok zaman ayırırlar. Kadınlar için en önemli değer, mutluluk, hüzün, acı gibi duyguların yoğun bir şekilde karşı tarafla paylaşılmasıdır.

Erkekler neye değer verir?

Erkekler, ilişkilerinde karşı taraf için yeterli olmaya, başarı ve güce değer verirler. Her zaman kendilerini kanıtlama, güç ve becelerini sergileme, geliştirme ihtiyacı hissedeler. Erkekler için en önemli değer, yapacağı bir işin sonucunda ne alacağını bilmesidir.

Kadınlar ne zaman susar?

Karşısındaki erkeğe artık güvenmeyip, ilişkilerini kesmek istediklerinde susar.

Söyleyecekleri sözlerin karşısındaki erkeği inciteceğini düşündüğünde susar.

Kadınlar, kimseyle konuşmak istemedikleri ve içine kapandıkları anlarda susar.

Erkekler ne zaman susar?

İşten eve geldiğinde, televizyon karşısında dinlenmek istediğinde susar.

Sevişme sonrasında, mutluğu ve huzuru hissetmek istediğinde susar.

Gün içinde yaşadığı olayları anlatmak değil saklamak istediği için susar.

Kadınlar neden çok konuşur?

Kadınlar, karşılıklı destek için konuşur, sorar ve iletişim kurar. Her kadının, kendini iyi hissetmesi için konuşmaya ihtiyacı vardır. Araştırmalara göre kadınlarda beynin sol tarafı sürekli çalıştığı için konuşma kapasitesi yüksektir; bir kadın günde 23bin kelimeye kadar konuşabilir.

Erkekler neden az konuşur?

Erkekler, sonuç odaklı ve net konuşmaları tercih ederler. Detaylarla ilgilenmez, doğrudan sonuca bakarlar. Araştırmalara göre erkeklerde beynin sağ tarafı sürekli çalışır ve işle meşguldur; bu sürede beynin dinleme ve konuşmadan görevli bölümü kapatılır. Erkekler, en iyi ihtimalle bir günde 12bin kelimeye kadar konuşabilir.

Erkekler neden adres sormaz?

Erkekler için kadınlar tarafından “istersen adresi birine soralım” gibi yardım önerilerinin gelmesi; erkeğin kendini yetersiz, beceriksiz ve zayıf hissetmesine yol açar. Ayrıca, bu durumu erkekler, “kendi başına yapamazsın” iması olarak algılar ve rahatsız olurlar. Çünkü erkek, yapısı gereği kadına sahip çıkmak, güven vermek ve yeterli olmak ister.

Kadınlar neden adres sorar?

Kadınlar için erkekler tarafından “adresi tarif edeyim”, “kariyer planını şu şekilde yapmalısın” gibi önerilerin gelmesi; kadınların kendini değerli, çok sevilen hissetmesini sağlar. Çünkü kadın erkekten, kendini korumasını, sahip çıkmasını ve yol göstermesini bekler.

Kadın erkekten ne ister?

Kadın, erkekten şefkat, anlayış, saygı, bağlılık, haklı görülme ve güvence bekler.

Erkek kadından ne ister?

Erkek, kadından güven, kabul görme, takdir edilme, beğenilme, onaylanma ve teşvik edilmeyi bekler.