Kategoriler
Aşk ilişkileri Uncategorized

Kadınlara özel mutluluk tavsiyeleri

Kadın olmak her zaman zordu, hangi yüzyılda olursa olsun, kadınlar erkeklerin dünyasında var olmaya çalıştılar. Ancak 1789 ile 1914 yılları arasında kadınlar yaşam haklarını daha doğru ve eşit almak için 125 yıllık bir tarihsel süreç geçirdiler.

Tüm siyasal ve toplumsal gelişime rağmen, dünyanın ve insanlığın geleceği ve mutluluğu için temel olan kadının birey olmayı ve mutlu olmayı öğrenmesi olmuştur. Ve hep böyle olacaktır kanaatindeyim.

Hayat tarihsel gelişimini tamamlarken, bizlerin de kadın olarak bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor. Bireyselleşme, kimliğini kazanma ve farkındalık için adım atmak gerekiyor.

Öncelikle bir kadın olarak mutluluğun başkaları üzerinden sağlanan bir duygu olmadığını bilmeliyiz. Mutluluk anlarda gizlidir ve bakış açısını mutlu olmak üzerine yönlendirmiş insanlar, her zaman başkalarından önde olacaklardır.

Büyük mutluluklar için küçük tavsiyeler!

Kölelik ve feda etmek, hiçbir kadının sütlenmesi gereken bir yük değildir. Fedakarlıklar, özveri ve emek elbette her yaşamın değişmez parçalarıdır ancak kendini feda etmek, hayatın yanlış tarafından bakmak anlamına gelecektir.

Fransız Devrimi, dünya üzerinde pek çok algıyı ve yaşam stillerini değiştiren ve kendi adına farklı bir çığır açan tarihsel bir olgudur. O tarihle birlikte kırılmaya başlayan bazı yargılar ve algılama biçimlerini mutlaka iyi düşünmemiz ve kendi içimizde özümsememiz gerekir.

Kadın olarak öncelikle kendine değer vermek, yaşadığı hayatı anlamlı kılmak, kadın onuruna ve bireysel değere sahip çıkmak önem taşıyacaktır. Kim olduğunu keşfetmek, yaşadığı hayatı sorgulamak, soru sormak ve araştırmak, varlığın üzerine düşünmek, mutluluk için atılacak adımlar arasındadır. Öğrenmek ve gelişmek, mutluluğun temel taşlarıdır.

Hayata dair mutluluk tavsiyeleri!

Bireysel olarak yaşamınızda düşüncelerinizi ve sözcüklerinizi olumsuzdan olumluya çevirmeye başladığınızda, değişim de kaçınılmaz olacaktır. “İyi düşün iyi olsun”, bir akşamda, bir günde başarılacak bir değişimi özetlemez. Ancak mutlu olmayı istemek ve bunu düşünmek değişimi başlatacaktır.

Sahip olduklarını fark etmek ve sahip olmadıklarına odaklanmaktan vazgeçmek, ilişkinin en derin acılarına kendini atmak yerine, birlikte olduğun insanın gerçeğini, aşkın gerçeğini fark etmek ve bu gerçekliğin üstünden hayat ve kendin için en mutlu edecek kararı verme cesaretini göstermek gerekir.

Mutluluk bir seçimdir ve tercih ettiğiniz sürece mutlu olma şansını yakalayabilirsiniz. Sürekli mutlu olmak mümkün olmasa da, mutlu olunan anları çoğaltmak kişinin elindedir. Her şeyin güzel olacağı fikrine sıkı sıkıya bağlanmak ve buna inanmak, güçlü bir silahtır.

Mutluluğun 20 anahtarı!

Başımıza gelenleri, olması gerekenler diye düşünüp, seçimlerimizi doğru tespit edip, sonuçlarının ne olduğunu gözlemlemek ve o sonuçlar karşısında dersler çıkarmak ama bunu mutsuz olmak için bahane etmemek, mutlu olmayı öğrenmenin yollarındandır.

Kadın olmanın keyfini çıkarmak, kadın olmanın güzel yanlarını fark etmek ve bundan mutlu olmayı başarmak, bu işin ilk kuralı olacaktır. Her kimsen o olacaksın, kadın veya erkek, bundan mutlu olmanın yolunu bulmayı öğrenmek zorundasın. Yoksa hayat çekilmez bir yer oluyor…

Candan Ünal

Yazar&İlişki Danışmanı

[email protected]

Twitter: @candanunal

Facebook: www.facebook.com/candanunalaskveiliskiler

*Tüm hakları Yüksek Topuklar.net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.