Kategoriler
Aşk ilişkileri Uncategorized

Kadınların uzak durması gereken 23 şey

Mutlu ve huzurlu bir hayat için nelere ihtiyacınız olduğunu biliyor musunuz? Eğer yapmamanız gereken şeyleri öğrenirseniz, neyi yapmanız gerektiği hakkında fikir sahibi olursunuz. Tüm kadınların yapmaması gereken 23 maddeyi açıklıyoruz. Yüksek Topuklar ekibi olarak derlediğimiz bu maddeler huzurlu ve mutlu olmanız için hayatınızdan çıkartmanız gerekenleri sıralıyor!

Her şey için durmadan özür dilemek

Araştırmalar, kadınların “pardon” kelimesini erkeklere göre daha sık kullandığını gösteriyor. Hatalarının sorumluluğunu alabilmek tabii ki iyidir, her ricanızın arkasına bir ‘pardon’ sıkıştırmadığınız sürece! Mahcubiyeti abartmayın. Karar ve tercihlerinizin arkasında durun!

Herkese ‘evet’ demek

Biricik tatilinizi arkadaşınızın pek haz etmediğiniz ailesiyle geçirme fikrine ‘evet’ yanıtı vermek zorunda değilsiniz. Hatta içinizden gelmediği sürece hiçbir şeye ‘evet’ demeyin. Sınırlarınızı belirlerseniz, insanlar da size daha çok saygı duyar.

Kendinize ‘hayır’ demek

Bir çok kadın, vaktini neyi yapıp yapamayacağını düşünmekle öldürüyor. Şüphelere düşüp kapasitenizi belirlemeye çalışırken kaçırdığınız deneyimleri bir düşünün! Fazla havalı olduğundan yaklaşmaya çekindiğiniz adamla gidin konuşun, ya da ara sıra yemekte bir ziyafet çekmeyi kendinize çok görmeyin.

Yiyeceği düşman bellemek

Her gün ‘fiziğinizin nasıl olması gerektiği ile ilgili’ tonlarca bilgiyle boğuşuyoruz. Haliyle yemek, keyfi alınacak değil, kısıtlanması gereken bir şeye dönüşüyor. Siz siz olun, yerken her lokmanın keyfine varmaya bakın. Yemek, pişmanlıkla ilgili olmamalı.

Görünmez olmak

Varlığınızı küçümsemeyi bırakın, bu şekilde hiçbir yere varamazsınız!

İşteki her başarınızda hile yapmış gibi suçlu hissetmek

Kadınlar, sıklıkla başarılarını hak etmediklerine inanmaya meyilli. Sakin olun ve başarınızla yüzleşin.

Her kötü fotoğraflarınızı saklamaya çalışmak

Facebook’ta kötü çıktığınız fotoğraflarda etiketlenmek istemeyişiniz anlaşılır bir şey, yine de işi takıntı boyutuna dönüştürmek pek sağlıklı değil. Hem belki şimdi o resmi bir daha görmek istemiyorsunuz ama kim bilir ilerde bir gün, o anı özleyebilirsiniz.

Gerçek hayatını birilerinin sanal hayatıyla karşılaştırmak

Sanal hayatınıza fazlaca kafa yormak ya da birinin sanal yaşantısına takılıp kalmak, sizi anksiyeteye götürebilecek faktörler. Araştırmacılar, Facebook bağımlılığını, kendinize verdiğiniz değerin düştüğüne dair bir işaret olarak yorumluyor. Zaten günlerinizi eski sevgilinizin yeni hayatından fotoğrafları karıştırarak geçirirseniz depresyona yakalanmamanız zor. Kapatın o bilgisayarı ve şu anınızdan keyif almaya bakın, en azından o gerçek!

Suçluluk ve pişmanlığı bastırmaya çalışmak

Bu iki duygu, hissedene işkence çektirmek için ortaya çıkartılmış. Onlarla savaşmak yerine yüzleşin, bilincinde olun. Sonra da geçmişe dönüp ‘iyi ki’lerinize odaklanın!

Her gün topuklu giymek

Güzel bir çift topuklu ayakkabıya herkes bayılır. Ama ara sıra seçiminizi rahatlıktan yana kullanmak kesinlikle iyi fikir. Hayatınız kolaylaşır, ayaklarınız da biraz rahat nefes alır.

Başka kadınların cinsel hayatıyla ilgili yargılarda bulunmak

Hiçbir kadın, cinsel hayatıyla ilgili eleştirileri hak etmiyor. Zaman zaman hakarete varan bu eleştirileri ağzınızdan kaçırmadan önce bir kez daha düşünmekte fayda var.

Kendi cinsel hayatıyla ilgili yargılarda bulunmak

Kimsenin sizin cinsel hayatınızı bilmenize gerek yok. Bazen ağzınızı sıkı tutamıyor olabilirsiniz.

Rahat olmaya çalışmak

Belki siz gerçekten herkesin olmak istediği o ‘cool kadın’ değilsinizdir. Öyle gibi yapmaktansa, olduğunuz gibi davranmak her zaman daha iyi.

‘Çatlak kadın’ diye anılmaktan korkmak

Belli bir şeyle etiketlenmek kadınların her zaman korktuğu bir durum. Oysa herkesin içinde ‘çatlak’ bir yan olduğunu hepimiz bilmiyor muyuz?

Hastalık hastası olmak

Lenf bezleriniz bir hafta boyunca şişmiş olabilir ama sakin olun; bu dev bir tümörü içinizde büyüttüğünüz anlamına gelmiyor.

Tablolardaki gibi bir hayata sahip olmadığı için endişelenmek

O resimlere tablo denmesinin sebebi, gerçek olmamaları.

Yalnızlıktan korkmak

Hayatta kontrol edilebilen ve kontrol edilemeyen şeyler vardır. Yalnız bir kadınsanız ve hayatınızı biriyle paylaşmak istiyorsanız, o kişiyle ne zaman karşılaşacağınızı düşünmeyi bırakın. Hayatınızı yapayalnız geçireceğinizi düşünerek hayıflanırken, pek çok şeyi kaçırıyor olabilirsiniz.

Sırf çift olmak için çift olmak

Sadece yalnız kalmaktan korktuğunuz için aslında sevmediğiniz biriyle beraberseniz hemen oradan uzaklaşın!

Tatillerden faydalanmamak

Kariyer peşinde koşarken kişisel sağlığınıza, mutluluğunuza ve dinlenmeye vakit ayıramadıysanız, aslında mutlu kişilerin daha üretken olduğunu unutmayın.

Zehirli arkadaşlıklara takılıp kalmak

Hayat, sizi mutsuz eden arkadaşlarla heba edilecek kadar uzun değil.

İnsanlarla mecburiyetten görüşmek

Okuldan tanıdığınız eski bir arkadaşınızla artık anlaşamıyorsanız, sırf eski tanıdık diye onunla görüşmek zorunda değilsiniz.

İlgi alanlarından utanmak

Küçükken yaptığınız peçete koleksiyonuna devam etmek istiyorsanız bundan utanmayın.

Kendine zaman sınırlamaları koymak

Hayatınızı bu kadar daraltıp, sıkıştırmayın.

Yüksek Topuklar öneriyor:

Güne mutlu başlamanın yolları

Kadınların aşkta yaptıkları hatalar

Mutlu bir yaşam için öneriler