Kategoriler
Aşk ilişkileri Uncategorized

Aldatılan kadın ne yapmalı?

Her kadın aldatılabilir. Fakat aldatmaya maruz kalmak sizin eksik olduğunuzu göstermez. Karşı tarafın durumla ilgili rahatsızlığını size dürüst olarak ifade edememesi ve başka yollara başvurması olarak değerlendirilir. Peki, aldatılan kadın ne yapmalı? Öfkenizi kontrol etmenin, durumu kabullenmenin ve toparlanmanın tüyoları Yüksek Topuklar’da…

Ağlayın

Sevgiliniz tarafından ihanete uğradığınızda kendinizi sıkmayın. O an ağlamak istiyorsanız bunu doya doya yapın. Bazı duyguların açığa çıkması sizin rahatlamanızı ve daha sağlıklı düşünmenizi sağlar. O nedenle ağlamaktan utanmayın.

Kabullenin

Aldatılmak her kadın için acı vericidir. Fakat ne kadar zor olursa olsun durumu kabullenmeli ve ona göre davranmalısınız. Kendinize yas tutmak için belli bir süre verin. Eğer acınızı tam zamanında yaşamazsanız bu daha büyük problemler doğurabilir.

Öfke kontrolü

Kırıldınız, üzüldünüz, sinirlendiniz. Bunların hepsini ona söylemek ve konuşmak için öfkenizin geçmesini bekleyin. Hemen bağırmak, sosyal medyada değişiklikler yapmak ve o anki sinirinizle aşırı tepki vermek sizi yanlış yollara sokabilir.

Sağlıklı beslenin

Aşk acısının ve ihanetin ardından kendinizi bırakmak yerine çok daha sağlıklı beslenmeye başlayın. Hayatınızın devam ettiğini unutmayın ve kendinizi iyi hissettirecek şeylere yönelin. Meditasyon ve egzersizlerden yardım alabilirsiniz.

Anlatırken dikkat edin

Başınıza gelen bu durumu en yakın arkadaşlarınızla paylaşmak çok doğal. Fakat her ayrıntıyı ve detayı bilmelerine gerek yok. Eğer günün birinde barışmaya ve yolunuza kaldığınız yerden devam etmeye karar verirseniz, bu size dönecek lafları kaldırmanız gerektiği anlamına gelir. Kararınız ne olursa olsun sizi yargılamayan birine durumu anlatmak en iyisi.

Uzman birinden yardım alın

Profesyonel birinden yardım almak bu süreçte yapacağınız en doğru şey olacaktır. Kız arkadaşlarınıza çok güveniyor olabilirsiniz, fakat sizi bu konuda doğru yönlendiremeyebilirler. Psikolojik destek almak hem durumu kabullenmenizi hem de yolunuza nasıl devam edeceğinizi belirler.

Alışkanlıklara dikkat

Üzüntü ve sinirinizi sigara ve alkolden almayın. Durum sonrası daha mantıklı düşünmek ve ilerlemek için daha önce yapmadığınız yollara başvurmayın. Alkol bağımlısı olmak iyileşmenizi engellediği gibi geri kalan hayatınızı da mahveder.

Hobi edinin

İhanet sonrasında kendinizle baş başa kalacağınız birçok zaman olacak. Bu zamanları iyi değerlendirmek ve hayattan zevk almanız için hobi edinin. Örneğin: sörf yapmaya başlayın, resim yapın, film izleyin ve vaktinizi mümkün olduğunca mutlu geçirmeye çalışın.

Düzenli spor yapın

Her gün düzenli olarak spor yapmak daha sağlıklı düşünmenizi sağlar. Spor yaparken vücudunuz endorfin salgılar bu da kendinizi daha iyi ve güzel hissetmenize yardım eder.

İyileşmek için bekleyin

İyileşmek için sabırlı olmak, sizi yanlış bir hareketten kurtarır. Durum karşısında hemen mutlu rolü oynamak ya da yasınızı gereğinden fazla yaşamak psikolojik bir problemi de beraberinde getirir. Kendinizle barışık olun ve iyileşmek için kendinize zaman verin. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Affedin

Aldatıldıktan sonra affetmek demek onunla yeniden barışacağınız ve ihaneti kabullendiğiniz anlamına gelmez. Size kötülük yapan insanları affetmek aslında kendinizle yaptığınız bir iç hesaplaşmadır. Öfkenizden ve sinirinizden kurtulmak için onu affedin.

Yüksek Topuklar öneriyor:

Eski sevgiliyi unutmanın 9 yolu

Erkekleri aldatmaya iten nedenler

Erkekler kadınlardan ne ister?