Kategoriler
Aşk ilişkileri Uncategorized

İlk buluşmada erkek nasıl etkilenir?

Bir ilişkinin başındasınız veya ilk defa buluşacaksınız, insanın aklında pek çok soru havada uçuşuyor değil mi? Nelere dikkat etmek gerek? Bir buluşmada kaçınılması gereken şeyler var mı? İlişki danışmanı ve Yazar Candan Ünal sizin için buluşmaların 5 altın kuralını yazdı. “Buluşmalarda nasıl davranmak gerekir, buluşmaların kuralları nedir?” öğrenmek için özel haberimizi hemen okumaya başlayın!

Hoşlandığınız erkeği ilk buluşmada etkilemek için uymanız gereken kullar, dikkat etmeniz gereken püf noktaları vardır. Kıyafetten, konuşma şekline kadar işte, ilk buluşmada dikkat edilmesi gereken 5 önemli kural!

Kural 1: Kendiniz olun!

Yıllarca hep aynı şeyi savundum, şimdi de üstüne basarak söylüyorum. İlk buluşmalarda üstünüze hangi rolü giyerseniz giyin, birkaç kez görüştükten sonra size ait olmayan o kıyafet üstünüzden düşecektir. O yüzden sadece kendiniz olun.

Başkası gibi davrandığınızda sizden hoşlanan birinin, sizin gerçeğinizle karşılaştığında ne kadar şaşıracağını ve kandırılmış hissedeceğini tahmin edebiliyor musunuz? Ayrıca olmadığınız biri gibi davranarak kazandığınız zafer, gerçekten zafer midir? Erkekleri etkilemenin yollarından en garantilisi gerçekten doğal ve kendiniz gibi olmaktır.

Kural 2: Kendinize güvenin!

Dünyada hiçbir kıyafet yoktur ki, kendine güvenen birinin duruşundan daha çok yakışsın. Elbette ukalalık ile özgüven arasındaki o ince çizgiyi koruyun. Kendinize güvenmek burun büyüklüğü, ukalalık demek değildir. Hatta tam tersi özgüven tevazudur. Şu cümleyi hep aklınızda tutun: Sadece dolu başakların başı eğiktir!

Kural 3: Her insan bir değerdir!

İlk buluşmada hayalleriniz yıkılmış olabilir. Aradığınız kişinin o olmadığını bir kahve bitiminde anlamış da olabilirsiniz. Hemen umudunuzu kaybedip, ilişkilerden vazgeçmeyin. Mutlaka karşınıza aklınıza yatan birileri çıkacaktır. Ancak insanları harcamak bu kadar kolay olmamalı! Siz o insanı bir sebepten dolayı beğendiniz ve buluşup birbirinizi tanımaya karar verdiniz. O zaman o insana hayatınızda bir dost veya arkadaş olarak yer vermeyi deneyin ve gerçek aşkınızı aramaya devam edin. O insanın farklı hazinelerini keşfedin ve hayatınızda güzel bir yere koyun.

Kural 4: Pozitif konuşun ve düşünün!

İlk buluşmada sizi mutsuz eden, ortamı soluklaştıran, tadınızı kaçırabilecek konulardan konuşmayın. Tartışma ortaya çıkartabilecek, boşuna gerginleşmenize veya mutsuz olmanıza neden olabilecek konulara girmeyin. Pozitif düşünce üretip pozitif konuşmalar yapın.

İçinde öfke, korku ve nefret temeli olan konular, ikinizin buluşmasıyla ilgili negatif bilinçaltı kodlamaları yaşamanıza neden olur. Onun yerine güzel konuları, kendinizi iyi hissedeceğiniz sohbetleri tercih edin. Olumlu düşünün, olumlu konuşun, olumlu şeyler çağırın. Mutlu olmak için mutluluk veren konular seçin. Doğanın güzelliği, insanların büyüleyici tarafları, yaşadığınız şehrin büyüleyiciği veya çok lezzetli yemeklerden konuşabilirsiniz.

Kural 5: İçgüdülerinize güvenin!

Biriyle tanıştığınızda, o dönem duygusal boşluk içindeyseniz, karşınıza çıkan ilk insana kapılıp gitme ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Sakin olun ve iç sesinizi dinleyin. O size doğruyu söyleyecektir. İnsan bazen içinde bulunduğu durum yüzünden, yaşadıklarını veya karşılaştığı insanları doğru değerlendirmekte zorlanabilir. Ancak altıncı hissiniz size doğru olanı söyleyecektir. O sesi dinleyin. Eğer sizi bir şeyin rahatsız etiğini hissediyor ancak adını koyamıyorsanız, orada mutlaka dikkat edilmesi gereken bir şey vardır. İnsanın kendinden daha fazla güvenebileceği biri yoktur, yeter ki, kendini ve içten gelen mesajları duyabilsin.

İlgili yazılarımız:

Erkekler kadınlardan ne ister?

Erkeklerin en çok beğendiği kadın tipleri

Erkeklerin en sevdiği kadın parfümleri