Kategoriler
Aşk ilişkileri Uncategorized

Kimler daha çok aldatıyor? 9 şaşırtıcı aldatma gerçeği!

Aldatılma korkusunu hepimiz içten içe yaşarız, ilişkimizde tetikte kalır ‘acaba beni aldatıyor mu?’ diye düşünürüz. İlişki terapistlerine göre erkeklerin bazı hareketleri ve vücut yapısı bile aldatmasına sebep oluyor. Kadınların da aynı şekilde… Kimler daha çok aldatır sorusunun ilginç cevaplarını özel haberimizde bulabilirsiniz.

Testisleri büyük erkekler aldatılıyor!

Oslo Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, kadınlar testisleri büyük olan sevgililerini aldatmaya daha yakın.

Ses tonu önemli bir unsur!

Erkeklerde testosteron ne kadar yüksekse, ses tonu kalınlığı ve puslu tonu aynı oranda yükseliyor. Bu durum erkekleri aldatmaya daha meyilli hale getiriyor. Testosteron seviyesi yüksek olan erkeklerin cinsel dürtüleri daha fazla oluyor.

Sarışınlara dikkat!

Yapılan araştırmalar sarışınların esmerlere oranla daha çok aldattığını meydana çıkardı.

Sosyal ağlar aldatmayı tetikliyor!

Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya uygulamalarının aldatmayı tetikleyen faktörler arasında olduğu meydana çıktı. İlişkisinde eksiklik hisseden kişiler, sanal ortamlarda daha fazla vakit geçirmeyi tercih ediyor. Bu da aldatmayı akıllara getiriyor.

Özgür hissetme ihtiyacı

İlişkide varlığınızı hissettiremiyorsanız, karşı taraf sizinle birlikte olmak için sınırları zorlayarak sizi sıkabilir. Aldatmaların temelinde yatan problem ilişki ve ilgi dengesidir. Aşırı ilgilenmek veya hiç ilgilenmemek aldatmayı doğurabilir. Bu nedenle dengeyi iyi kurmalı ve ilgiyi dozunda kullanmalısınız.

Fast-food restoranlarına dikkat!

Yapılan araştırmalara göre, aldatıldığını düşünen kadın ya da erkeğin ilk gitmesi gereken yerler zincir restoranlar. Bu araştırma tuhaf olsa da, araştırmalara göre aldatanların çoğu karşılaşılma ihtimalinin düşük olduğu fast-food restoranları veya kafeleri tercih ediyor.

Şaplak atıyorsa…

Araştırmalara göre sevgiliniz şaplak atmaktan ya da vurmaktan zevk alıyorsa, bu onun aldatmaya meyilli olduğunu gösteriyor.

Kapris yapanlara dikkat!

Sürekli bir memnuniyetsizlik, şikayet ve kapris, partnerinizi sizin yanınızdan uzaklaştırıp başka kollara itebilir. Araştırmaya göre sevgilisinin yanında kendini huzursuz hisseden tipler aldatmaya daha meyilli oluyor.

Kaybetme korkusu olanlar aldatılıyor!

Yalnızlıktan, terk edilmekten ve kaybetmekten korkan insanlar, araştırmalara göre aldatılmaya daha meyilli.

İlişkiler hakkında diğer yazılarımız:

Kötü giden bir ilişki nasıl kurtarılır?

İlişkide mutlu olmak için tavsiyeler

Neden yanlış erkeklere aşık oluyorsunuz?