Kategoriler
Aşk ilişkileri Uncategorized

İlişkiye zarar veren 7 davranış

Mutsuz bir ilişkiniz varsa öncelikle durup neden böyle olduğunu düşünmelisiniz. Siz veya partneriniz ilişkinize zarar veren davranışlar mı sergiliyorsunuz? Mutlu bir ilişki için bu davranışların neler olduğunu bulun ve ilişkinizi iyileştirmek adına adımlar atın. “Yüksek Topuklar” ekibi olarak ilişkiye zarar veren davranışlar hakkında özel bir haber hazırladık.

Herkes mutlu ve huzurlu bir ilişkinin hayallerini kurar. Ancak ilişkiye başlandığı andan itibaren farkında olmadan kötü alışkanlıklar edinilir. Bu alışkanlıklar zamanla ilişkiyi yıpratır ve zarar verir. İlişkinizde yaşanan problemler okul veya iş hayatınızı da olumsuz etkiler. En iyisi ilişkiye zarar veren davranışları tespit ederek bu davranışlardan kaçınmaktır. Peki, ilişkiye zarar veren davranışlar nelerdir?

Sorunları susarak değil, konuşarak çözün!

Tartışma yaşadığınız konuyu çözmeden kapatmayın. Eğer susarak o konunun kapanacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hiç beklemediğiniz bir anda tekrar o konuyla karşılaşabilirsiniz. En doğrusu içinizdekileri dürüstçe ifade etmektir. Aklınızda soru işaretleri kalırsa o ilişki sizi huzursuz eder. Huzursuz bir ilişki de kavgalara daha da kötüsü ayrılığa açıktır.

İlişkiniz başka ilişkilerle kıyaslamayın!

İlişkinizi başka ilişkilerle kıyaslamak sizi mutsuz eder. Siz karakter olarak diğer çiftler gibi olamazsınız. Onlar da sizin gibi olmaz. Ayrıca mutsuz giden bir ilişkiyi dışarıdan anlamanız bazen zor olabilir. Herkes göründüğü gibi değildir. Bunu sakın unutmayın. Kendi ilişkinize odaklanın ve beraber geçirdiğiniz anların tadını çıkarın.

Eleştirirken kırıcı olmayın!

Eleştirileriniz her zaman yapıcı olmayabilir. Dikkat edin ve partnerinizi kırmayın. Ağır eleştiriler geri dönüşü olmayan kırgınlıklar ortaya çıkartabilir. Bu da ilişkinize zarar verir. Farkında olmadan yaptığınız eleştiri ilişkinizin bitmesine bile sebep olabilir.

Tehdit edici laflardan kaçının!

Herhangi bir konuda tartışmaya başladınız. Bu tartışmaya çıkmaza sokan en büyük hatalardan biri partnerinizi ilişkiyi bitirmekle tehdit etmektir. Ayrılık kelimesini sık sık dile getirirseniz ilişkinizi yıpratırsınız. Bazen bu tehditler partnerinizi harekete geçirebilir. Sinirle ağzınızdan çıkan laflara dikkat etmenizde fayda var.

Sürekli kontrol etmekten vazgeçin!

İlişkideki kontrolü eşit olarak ele alın. Tek taraflı ele alınan kontrol partnerinizi bunaltabilir. Ona sürekli emirler vermekten kaçının. Nasıl davranması gerektiği hakkında ona uyarılarda bulunmayın. Aksi takdirde bu uyarılar kavgalara dönüşür ve ilişkinize zarar verir.

İlişkinize heyecan katın!

Özellikle uzun ilişki yaşayan çiftler, ilişkilerinin monotonluğundan şikayetçidir. İlişkinizi sıkıcılıktan kurtarmak adına birlikte yeni planlar yapın veya yeni hobiler edinin. Hafta sonu daha önce hiç görmediğiniz bir yere kaçamak yapabilirsiniz. İkinizin de ilgi duyacağı bir hobi bulun. Spor, resim, tiyatro, müzik gibi aktivitelerle ilgili bir kursa yazılın. Bu değişikliklerin ilişkinize iyi geldiğini göreceksiniz.

Kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin!

İlişkiye başlandığınızda kendinize ayırdığınız özel zamanlar azalır. Arkadaşlarınızla daha az görüşmeye başlarsınız. Sürekli sevgilinizle vakit geçirirsiniz. Böyle devam eden bir ilişki ne yazık ki gün geçtikçe yıpranır. Haftada bir iki günü arkadaşlarınız ve kendiniz için ayırın. Aynı şekilde sevgilinizden de öyle yapmasını rica edin. Değişiklik ve iki günlük uzaklaşma ilişkinize heyecan katacaktır. Bir araya geldiğinizde ayrı geçirdiğiniz günlerde neler yaptığınızı keyifle anlatırsınız.

İlişkinize zarar veren davranışların farkına varın ve onları tekrarlamamaya çalışın. Böylece sevdiğiniz insanla birlikte geçireceğiniz çok daha mutlu ve huzurlu yıllar sizin olsun!

galeribanner12