Kategoriler
Aşk ilişkileri Uncategorized

Erkekler kadınlardan daha geç olgunlaşıyor!

Erkeklerin, kadınlardan daha geç olgunlaşması, çoğu ilişkide büyük bir problem haline gelebiliyor. “Yüksek Topuklar” ekibi olarak kadınların olgunlaşmamış erkekler konusundaki sıkıntılarına değindik. Özel haberimizi hemen okumaya başlayın!

Erkeklerin olgunlaşma yaşı kaçtır?

Erkeklerin kadınlardan daha geç olgunlaştığı bilinir ve bunu çocukluktan itibaren gözlemleyebilirsiniz. Erkek çocukları hala misket oynarken, aynı yaşta kız çocuklarının makyaj yapıp sinemaya gitmek ve flört etmek istemelerinin sebebi aradaki bu bariz farktır.

Bu konuda yapılan araştırmalar çok önemli bir bulguyu ortaya çıkardı ve bilim inşaları artık erkekler için olgunlaşma yaşını tespit etti; 43! Evet, tam olarak erkekler 43 yaşında olgunluğa erişiyorlar, yani kadınlardan 11 yıl sonra…

Kadın ve erkekler için 30 ve 40 yaşlar hala olgunlaşmamış anlamı taşıyor çünkü kadınların tam olarak olgunlaşması 32’yi bulurken, erkeklerin olgunlaşma yaşı 43 olarak tespit ediliyor.

Erkekle kadın arasında yaş farkının olması gerektiği görüşünü destekleyen bu açıklamalar, aynı zamanda kadınların genç yaşta bütün yaşam sorumluluklarını üstlenmelerine rağmen neden erkeklerin aynı yaşta hala video oyunlarıyla eğlendiğini de açıklıyor, öyle değil mi?

Kadınların aynı yaşlarda biriyle ilişkideyken daha olgun davranması ve her zaman kendilerinin alttan aldığı konusunda şikayette bulunması, bu araştırmaların ispatı niteliği taşıyor.

İlişki hakkında veya ciddi konularda konuşabilen kadınlara karşılık, olayları daha basit ve pervasızca algılayan erkeklerin, olgunluk yaşlarına ulaştığında benzer biçimde düzene girmeleri de anlaşılır oluyor böylece…

Bir erkek nasıl olgunlaşır?

Yapılan araştırmalar, benzer yaş grubunda evli olan, özellikle 25-40 yaş grubu kadınlarının eşlerinin olgun olmadığı, olgun davranmadığı, sorumluluk alamadığı gibi şikayetlerle karşılaşmasının doğal olduğunu ortaya koyuyor.

Ortalama her 13 kadından birinin ilişkisi veya evliliği bu şikayetten dolayı sona ererken, her 4 erkekten biri, eşinin veya sevgilisinin kendisini olgun davranmamakla suçladığını kabul ediyor.

Kadınların neredeyse yarısı, eşlerine karşı sadece kadınlık vazifelerini yerine getirmekle kalmayıp, tıpkı bir anne gibi davranmak zorunda kaldıklarını anlatıyor.

Bir İngiliz kadını senede neredeyse 14 kez, eşine biraz daha büyük ve olgun davranması gerektiği konusunda ikazda bulunuyor. Her 10 çiftten biri, eğlenmek için farklı şeylerden keyif alıyor. Özellikle kadınlar bilgisayar oyunlarını eğlenceden çok, uzun süreli bir bağımlılık olarak görüyor.

Yapılan araştırmalara, kadın veya erkek her 3 kişiden birinin içinde olgunlaşmayı reddeden bir çocuk olduğunu gösteriyor. İngiltere’de yapılan bu araştırma tüm dünyada kabul görüyor ve neredeyse tüm insanlar için geçerliliğini koruyor. Yani erkekler, kadınlardan daha geç olgunlaşıyor…