Kategoriler
Aşk ilişkileri Uncategorized

Evliliği boşanmaya götüren 6 davranış

Evlenmek, insanın hayatını değiştiren önemli bir adımdır. Evliliğin problemsiz bir şekilde ilerlemesi de çiftin elindedir. Evliliği çıkmaza sokmak, sorunları düzeltmek için çaba sarf etmemek, boşanmaya kadar gider. Evliliği boşanmaya götüren 6 davranışı öğrenmek için hemen haberimizi okumaya başlayın.

Mutlu evliliğin sırları

Evliliğin hayatınızdaki yeri, onun önemini belirler. Eğer evlilik sizin için yaşamın merkeziyse ve bütün hayatınızı ona göre yönlendiriyorsanız, muhtemelen daha çok hata yaparsınız. Evliliği bir yol arkadaşlığı, sevgi dolu bir ortaklık olarak görebildiğiniz ve yaşayabildiğiniz zaman, evlilik farklı bir yol haline gelir ve sizi mutlu eden bir paylaşıma dönüşür.

Ancak evliliği çıkmaza götüren ve ayrılık sokağına girmenize neden olan bazı davranış kalıpları vardır. Çiftler bu konularda olgun ve sağlıklı yaklaşmayı beceremezlerse, sonuç çoğunlukla boşanmayla biter.

Öfke kontrolünü öğrenmek

Öncelikle öfke kontrolünü öğrenmek, her iki taraf için de oldukça önemli bir davranış biçimidir. İki insanın bir arada yaşayıp, birbirlerine karşı zaman zaman kızmamaları zor olduğuna göre, sinirli hallerinde davranışlarını düzenlemeyi öğrenmeleri gerekir. Sinirliyken tartışmayı uzatmak yerine, biraz daha sakin zamanda konuyu açıklığa kavuşturmak en doğru iletişim biçimidir.

Kaybetme korkusu yaşamak

Kaybetme korkusunun yüksek olduğu ilişkilerde de pek çok sorunla karşılaşılır. Çiftlerden birinin bu duygusu yüksek olduğunda, tepkileri de ağırlaşacaktır. Bu iyi niyetli tavırlarda olsa bile, çok yorucu gelebilir. Özgürlüğü fazlasıyla sınırlamak, nefes alma alanı ortaya çıkartmamak gibi pek çok konu karşı tarafı boğmaya başlar ve ilişkinin huzursuzluğunu peşinde getirir.

Kıskançlık evliliği yorar!

Kıskançlık, evliliklerin yorucu sorunlarından biridir. Aşırı kıskançlık, aslında kişinin kendiyle ilgili problemidir. Herkes biraz kıskanılmayı keyifli bulur ve ilişkilerde dozunda olan kıskançlık, ilişkinin dinamiklerinden biridir. Ancak bu durumun çok ince bir çizgi üzerinde yürümek olduğunu unutmamak gerekir. Kıskançlık, kişinin kendiyle ilgili özgüven sorunu veya bilinçaltına yerleşmiş ağır yalnızlık, kaybetmek korkusu gibi pek çok psikolojik etkenle birleşmiş olabilir. Bu durum eğer abartılı bir hal aldıysa, profesyonel destek almak, ilişkiyi kurtarmaya yardımcı olabilir.

Eşinizle iletişim kurun!

Bazı çiftlerin iletişim sorunları bir türlü bitmediğinden ilişkileri parçalanır. Karşı tarafı suçlayarak iletişim kurma mücadelesi, maalesef sonuç vermez ve ters teper. Çiftin arasında hiç bitmeyecek bir çatışma başlar, kişiler iletişimi sonuçta kavgayla bitirirler ve suçlayan tarafın asıl anlatmak istediği konudan çıkılır, suçlananın ise artık ilişkiyle ilgili davranış biçimi daha da ters olacaktır.

Sorunlar cinselliği azaltır!

Sorunlar artıkça cinsellik de azalmaya ve çiftlerin arasında soğukluk yaşanmaya başlar. Bu soğukluk gittikçe çiftin birbirinden kopmasına neden olur. Bazen de sorun cinselliktir. Taraflardan biri yaşanılandan mutlu değilse, bir süre sonra çığ gibi büyüyen bir sorunla uyumaya başlarlar. Çiftlerin karşılıklı olarak isteklerini birbirlerine anlatabilmeleri ve ortak bir zevki yaşayabilmeleri değer kazanacaktır.

İhanet evliliği bitirir!

İhanet evliliği ciddi biçimde parçalamaya götüren önemli bir hatadır. İhanetle yaralanan ilişkiler çok zor toparlanır ve hep bir yara olarak kanar. Her iki taraf için de onarılması, düzeltilmesi zor bir iz bırakacaktır.

Evlilikleri düzgün ve sağlıklı yaşayabilmenin yolu karşılıklı olarak bu yaşam ortaklığına gönüllü olmak, eşe sahip çıkmak, sevmek, saygı duymak ve onun bir birey olduğunu, hayatımızı paylaşan sevdiğimiz insan olduğunu ancak asla bizim malımız olmadığını hiç unutmadan yolumuza devam etmemiz gerekir. Biraz nezaket ve fedakarlık da bu yemeğin tadı, tuzu olacaktır.

galeribanner12