Kategoriler
Aşk ilişkileri

Yanlış Kişiyle Birlikte Olduğunuzu Gösteren 7 İşaret

Partnerimizi ancak birlikte zaman geçirdikçe tanıyabiliriz. Doğru kişiyi bulup bulmadığımızı, ilişkide geçirdiğimiz zamanla paralel olarak anlayabiliriz. Birlikte geçirilen bu süreçte, doğru kişiyi bulup bulmadığımıza dair ortaya çıkan bazı işaretler vardır. Biz de bugün, bu işaretlerin peşinden gideceğiz.

İlişkilerin her dönemi güzeldir ama özellikle ilk dönemleri oldukça heyecan vericidir. Yeni bir ilişkinin hissettirdiği her duygu çok güçlüdür. Bu güçlü duyguların da etkisiyle insanlar, partnerlerinin doğru kişi olduğunu inanmak ister. Hele ki partnerler arasında güçlü bir romantik bir çekim varsa, doğru kişiyi ve gerçek aşkı bulduklarını düşünebilirler. Aslında çoğu insanın romantik ilişki deneyimleri, genellikle doğru kişiyi ve doğru aşkı bulmakla alakalıdır. Duygusal ve romantik anlamda diğer yarımızı bularak tamamlanma isteğimiz, bizi bu arayışa sürükler.

İnsanlar çok katmanlı, karmaşık varlıklardır. Bu nedenle duygularımız sabit değildir. Zamanla değişiklik gösterebilir. İnsanlar bu kadar karmaşık olduğu için yakın ilişkilerimizde karşı tarafı bir anda çözmek neredeyse imkansızdır. Birlikte zaman geçirdikçe partnerlerimizi daha yakından tanıma imkanı buluruz. Doğru kişiyle beraber olup olmadığımızı ancak belli süre geçtikten sonra ortaya çıkan bazı ipuçlarından faydalanarak anlayabiliriz. Uzmanlar ve ilişki terapistleri tarafından belirlenen ipuçlarını sizler için derledik.

1- Önemli Anlarda Aradığınız Kişi Partneriniz Değildir

İnsanlar, kriz anlarında destek bulmak için en yakın oldukları kişilerden destek almak ister. Güzel ve kötü anlarını en yakınlarıyla paylaşmak isterler. Partnerimizle kurulan duygusal yakınlığı da dikkate aldığımızda, bir şeye ihtiyacımız olduğunda ilk koştuğumuz kişiler partnerlerimiz olur. Bu tür anlarda aklınıza ilk gelen kişilerden biri partneriniz değilse ve onunla yaşadıklarınızı paylaşmak içinizden gelmiyorsa bir sorun var demektir.

2- Sık Sık Partnerinizden Ayrıldığınızı Düşünüyorsunuz

Bu durum, doğru kişiyle birlikte olmadığınıza dair en güçlü işaretlerden biridir. Birlikte bir gelecek düşünemiyor musunuz? Ya da ayrı yollardan devam etmenin en doğru karar olduğuna mı inanıyorsunuz? Belki de partnerinizle mutlu bir gelecek hayal etmekte zorlanıyorsunuz. Zihninizde beliren bu düşünceler, size doğru kişiyle birlikte olmadığınızı açıkça belli eder.

3- Ya Çok Tartışıyorsunuz Ya Hiç Tartışmıyorsunuz

Tartışmak, samimiyeti ve güven ilişkisini inşa eder ve aynı zamanda karşı tarafın duygu ve düşüncelerini anlamamız için fırsat sağlar. Tartışmalar, ilişkilerin parçasıdır ancak sürekli görüş ayrılığında olmak ve en ufak konularda bile uzlaşı sağlayamamak, sağlıksız bir ilişkinin işaretidir. Bunun yanında hiç tartışmıyor olmak, bir şeylerin ters gittiğinin işaret eder. hiç tartışmamak, partnerlerin yeterli etkileşimde olmadıklarının göstergesi olabilir.

4- Duygusal Olarak Tükenmiş Hissediyorsunuz

İlişkiler elbette zordur ama bir ilişki sizi tükenmiş hissettirmemelidir. Romantik bir ilişki, partnerleri tükenmiş değil aksine enerjik hissettirmelidir. Eğer partnerinizle olan ilişkileriniz sizi duygusal olarak tükenmiş hissettiriyorsa, yanlış kişiyle berabersiniz demektir.

5- Kendiniz Olamazsınız

İlişkilerde kendini ve duygularını özgürce ifade etme özgürlüğüne sahip olmak önemlidir. Eğer yanlış kişiyle birlikteyseniz, onun yanında kendiniz gibi davranmakta zorlanırsınız. Partnerinizin standartlarına uymak için olmadığınız biri gibi davranırsınız. Kendiniz gibi davrandığınızda, partnerinizin nasıl tepki vereceğinden çekinirsiniz.

6- Endişelerinizi Paylaşsanız da Hiçbir Şey Değişmiyor

Doğru kişiyle kurulan ilişkilerde, partnerler karşı tarafa endişelerini rahatlıkla aktarır ve birlikte bir çözüm yolu bulmak ister. Eğer doğru kişiyle beraberseniz, partnerinizin ilişkisi için nasıl emek sarf ettiğini ve elinden geldiğince çözüm odaklı pozitif değişimler için çabaladığını fark edersiniz. Eğer yanlış kişiyle birlikteyseniz, endişelerinizi ne kadar paylaşsanız da olumlu bir geri dönüş alamazsınız. Olumlu geri dönüş alınsa da değişen bir şeyin olmadığını fark edesiniz. Endişeleriniz ve kaygılarınız havada kalıyorsa ve partneriniz ilişkiniz için bir çözüm yolu arayışına girmiyorsa, muhtemelen yanlış kişiyle berabersiniz.

– Partnerinizin Tek İlgisi İlişkiniz

Partnerinizin tüm ilgilisi, ilişkinize yönelmiş vaziyette ve hayatta önemli olan tek şeyin ilişkiniz olduğunu mu düşünüyor? O zaman bu durum, yanlış bir ilişki içinde olduğunuza dair önemli bir ipucu olabilir. Partnerlerin 7/24 birlikte olması ve konuşulan bütün konuların yürüttükleri ilişkiyle alakalı olması, sağlıklı bir romantik ilişkinin işareti olamaz. İlişkiler, hayatımızın büyük bir parçasını oluşturuyor ancak hayattaki tek önemli konu ilişkimiz değildir. Bu tarz bir ilişki, zamanla partnerleri de bunaltabilir ve mutsuz edebilir.