Kategoriler
Aşk ilişkileri

Sevgililer Gününde Partnerinizle Birlikte Yapabileceğiniz Aktiviteler

Sevgililer günü kapımıza dayandı. Bu anlamlı gün için birçok partner, yapılabilecek etkinlikleri düşünmeye başladı bile. Her ne kadar pandemi nedeniyle kısıtlamalar yüzünden eve kapanmış olsak da ev ortamında güzel ve anlamlı bir sevgililer günü geçirmek mümkün. Yapılabilecek etkinliklerle ilgili birkaç ipucunu sizler için derledik.

Sevgililer günü yaklaşırken, birçok çifti tatlı bir heyecan ve stres sarmış durumda. İster 3 aylık bir ilişki olsun ister 30 yıllık bir evlilik olsun; sevgililer günü, mutlu anlar ve unutulmaz sürprizler için potansiyel bir önem taşıyor. Bu yıl ki sevgililer günü, diğerlerinden biraz daha farklı geçecek gibi görünüyor. Pandemi koşullarından dolayı uygulanan kısıtlamalar, partnerlerin birbiri için yapacakları güzel sürprizleri ve aktiviteleri de kısıtlıyor. Ancak sevgililer günü sadece pahalı ve büyük organizasyon gerektiren sürprizler demek değildir. Pandemi şartlarına uygun bir şekilde evde, bu özel günü unutulmaz kılarak romantik ve eğlenceli vakit geçirmek mümkündür. Sevgililer gününde partnerinizle birlikte yapabileceğiniz eğlenceli etkinlikleri ve sürprizleri sizler için derledik.

Güzel Bir Kahvaltı Hazırlayın

Romantik bir sevgililer günü kahvaltısı servisiyle, güne güzel ve özel başlayabilirsiniz. Partnerinize, yatakta kahvaltı sürprizi yapabilirsiniz veya partneriniz için en sevdiği kahvaltı tariflerini hazırlayıp eğlenceli süslemelerle birleştirerek, sevgililer günü için tatlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Birbiriniz İçin Şarkı Listesi Hazırlayın

Müzikten başka duygularımızı ifade edebilecek ve karşı tarafa aktarabilecek daha iyi bir araç var mı? Hele ki romantik ilişkilerde müzik; mutlu ve güzel anıların tamamlayıcısı rolünü üstleniyor. Müzik hayatımızda bu kadar özel ve işlevsel bir anlam taşırken, partnerimize olan sevgimizi ve hislerimizi aktarabilmek için güzel bir araç olarak kullanılabilir. İlişkiniz, kendiniz ve partneriniz için özel anlamlar taşıyan, duygularınızı ve düşüncelerinizi daha net bir şekilde ifade etmenizi kolaylaştıracak şarkılardan bir şarkı listesi hazırlayabilirsiniz. Böylece bu hediye, hem özel bir hediye olabilir hem de arka planda çalacak özenle hazırlanmış bir şarkı listesi, sevgililer gününüzü daha özel ve keyifli bir hale getirebilir.

Sanal Konserler İzleyin

Evlere kapandığımız bu dönemde, müzik en büyük kurtarıcılarımız arasında yer alıyor. Hal böyle olunca da konsere, tiyatroya gidemediğimiz bu dönemde birçok aktiviteyi internet ortamından gerçekleştirebiliyoruz. Bu aktivitelerden biri de sanal konserler. Özellikle sevgililer gününe özel birçok sanal konser yayınlanması planlanıyor. Bir diğer seçenek olarak partnerinizle sevdiğiniz bir sanatçının ya da grubun daha önceden yayınlanmış sanal konserlerini, YouTube gibi video izleme platformlarından da izleyebilirsiniz.

Film İzleyin

Film izlemek, ev şartlarında yapılabilecek en iyi aktivitelerden birisidir. Evinizin rahatlığında, battaniyenin altında; birkaç atıştırmalık, biraz patlamış mısır ve güzel bir romantik filmle birlikte sevgililer gününün tadını çıkarabilirsiniz. Tabi ki tek seçenek film izlemek değil. Uzun zamandır başlamak istediğiniz bir diziye başlayabilirsiniz. Bir günde bitirebileceğiniz mini diziler izleyebilirsiniz. Eğer kendinizi biraz daha özel hissetmek isterseniz; film izleyeceğiniz alanı mumlarla, ışıklandırmalarla ve güzel kokularla süsleyebilirsiniz.

Oyunlar Oynayın

Biraz atıştırmalık, biraz içecek ve yanında bir de masa oyunları veya bilgisayar oyunları oynamak, sevgililer gününüz için eğlenceli bir aktivite olacaktır. Buna ek olarak birbirinizi daha iyi tanımak için eğlenceli sorular sorabilir veya kendi aranızda bilgi yarışması düzenleyebilirsiniz. Araştırmalar, ilişkilerde birlikte eğlenebilmenin partnerler arasındaki tatmin olma seviyesini arttırdığını gösteriyor.

Aşk Mektupları Yazın

Günümüzde bu yönteme pek başvurulmuyor ancak belki de tarihin en klasik ama en romantik eylemlerinden birisi de aşk mektubu yazmaktır. Partnerinizle karşılıklı olarak ilişkiniz hakkında ya da partnerinizle ilgili içinizden gelen tüm duygu ve düşüncelerinizi aktardığınız, uzun ve güzel bir mektup yazabilirsiniz. Mektup yazmak biraz eski usul gözüküyor olabilir. Ancak her eylemimiz, her hediyemiz modern çağa uymak zorunda değil. Biraz nostalji oluşturmak, ilişkilerinize renk katacaktır.

Romantik Bir Akşam Yemeği Hazırlayın

Güzel bir sevgililer günü kutlaması için her zaman şık bir restoran gerekli değildir. Akşam yemeğinizi öylesine geçiştirmek veya paket servis sipariş etmek yerine, birlikte özenle ve emek vererek, harika ve romantik bir masa hazırlayabilirsiniz. Birbirinizin yaptığı yemekleri puanlayarak küçük bir yarış düzenleyebilirsiniz. Biraz rekabet ve sürtüşmenin yanında birlikte yemek yapma deneyimi, çok daha eğlenceli ve heyecan verici olabilir.